pasje težave

FOTO: Bidnov nemški ovčar ugriznil varnostnika, zato so ga "izgnali"

B.K.
9. 3. 2021, 07.35
Posodobljeno: 9. 3. 2021, 09.53
Deli članek:

Mladega psa so umaknili iz Bele hiše.

Profimedia
Joe Biden je velik ljubitelj psov, zato si je Majorja (levo) in Champa (na sredini) pripeljal v Belo hišo. A ne za dolgo.

Major je tri leta star nemški ovčar, ki ga je iz zavetišča pobral današnji predsednik Združenih držav Amerike Joe Biden. Z mnogo starejšim Champom je že od konca januarja tekal po tratah pred Belo hišo in po hodnikih predsednikove rezidence, do nedavnega, ko naj bi napadel enega izmed varnostnikov.

Mlad pes naj bi varnostnika ugriznil. Kakšno je njegovo stanje, mediji zaenkrat ne poročajo, je pa jasno, da sta tako krivi Major kot nedolžni Champ zdaj morala zapustiti bližino svojega gospodarja. Zaradi incidenta so namreč oba preselili nazaj v Bidnov družinski dom v zvezni državi Delaware.

Profimedia
Ameriški predsednik Joe Biden s Champom in Majorjem v Ovalni pisarni v Beli hiši.

Major naj bi se agresivno vedel že pred incidentom, so za ameriško televizijo CNN dejali neimenovani viri blizu predsednika. Pes naj bi bil zelo živahen, veliko naj bi skakal, lajal in nasploh nadlegoval uslužbence v Beli hiši. Starejši Champ, ki šteje že 13 let, pa je zaradi starosti mnogo počasnejši.

Ni še znano ali se bosta psa vrnila h gospodarju, ki zdaj prebiva v Beli hiši, ali bosta morala ostati v "izgnanstvu".

Profimedia
Champ šteje 13 let in je zelo umirjen, zato je do nedavnega lahko prisostvoval na sestankih.