»Amen!«

VIDEO: Pastor Melanio oklical za »epsko trofejo«

R.T.
7. 3. 2021, 16.26
Posodobljeno: 7. 3. 2021, 16.39
Deli članek:

Pastor iz ameriške zvezne države Missouri je med pridigo vernicam položil na dušo, da se morajo zgledovati po Melanii.

Reuters
Ni vsaka Melania.

Pridiga, s katero je 55-letni pastor Stewart-Allen Clark svojemu cerkevnemu občestvu v baptistični cerkvi postregel preteklo nedeljo, ni ostala neopažena. Njegovo žebranje v mestu Malden so za seksistično in mizogino označili tudi številni verniki.

Sporočilo se je glasilo nekako takole. Ženske morajo stremeti k temu, da ohranijo svojo vitko postavo in hujšajo, saj bodo tako poskrbele, da bo pozornost njihovega soproga namenjena samo njim, da torej moški ne bo posledično bezljal čez plot. Primer takšne ženske po njegovi meri je ponazoril s fotografijo Melanie Trump. »Poglejte, ne želim povedati, da je lahko vsaka ženska epska trofeja za vse čase Melania Trump. Sploh ne želim povedati tega,« je pojasnjeval, medtem ko se je v ozadju na platnu bleščala Melania. Pri tem se ni ustavil: »Večina žensk ne more postati trofejna žena, a veste, morda ste lahko pokal, ki se ga podeli za sodelovanje. Ne vem, rečem lahko le to, da tako ne izgleda vsak. Amen! Tako ne izgleda vsak, a ni nobene potrebe, da ste videti kot moški.« Vernikom je položil na dušo še, da morajo razumeti, da moški ob sebi potrebuje lepo ženo, saj ga je takšnega ustvaril Bog. »Takšni smo. Moški bodo oprezali. Ustvaril nas je, da oprezamo. Poskrbeti morate, da oprezajo za vami. Ne smete se zapustiti,« je poudaril ter skozi pridigo nastreljal še številne neprimerne opazke, pogruntavščine in šovinistične zamisli, ob tem pa eno od vernic označil za sumoborko.

Na razvpito pridigo so se odzvali tudi njegovi nadrejeni, tisti tuzemeljski, sam vrh verske skupnosti tako imenovanih »generalnih« baptistov, ki so pojasnili, da je treba ženske ceniti, saj je Bog vsako med njimi ustvaril po svoji podobi. »Nadalje verjamemo, da Bog vsakega posameznika ne glede na druge dejavnike ljubi tako močno, da se je zanj žrtvoval Jezus,« so še dejali v izjavi za javnost.

Kot danes poroča britanski BBC, je pastor do nadaljnjega »odsoten z dela,« pri čemer ni znano, ali se je za dopust odločil sam.