Preusmeritev

Volvo do leta 2030 samo še električna vozila

J.P.
2. 3. 2021, 16.42
Posodobljeno: 9. 2. 2023, 09.11
Deli članek:

Do leta 2030 bodo prodajali le še električna vozila.

Profimedia
Podjetje ima sedež v Göteborgu.

Volvo sporoča, da bodo do leta 2030 prenehali proizvajati vozila, ki jih poganjajo motorji z notranjim izgorevanjem, tudi hibride. Švedi vse stavijo na vedno večje povpraševanje po električnih avtomobilih, tudi na kitajskem trgu, ki je sicer eden od njihovih največjih. Spregledati ne gre niti vladnih pritiskov, ki so jim izpostavljeni proizvajalci avtomobilov, da bi se prej kot slej premaknili na polje elektrike. Tako v Združenem kraljestvu od leta 2030 dalje ne bo več mogoče kupiti avtomobilov in kombijev na dizelsko oziroma bencinsko gorivo.

Tehnični vodja Volva, Henrik Green je dejal, da mora podjetje preusmeriti svojo pozornost: »Za avtomobile z motorji z notranjim izgorevanjem ni več dolgoročne prihodnosti.« Pri Volvu se zavedajo, da njihove stranke ne pričakuje več zgolj varnosti za človeka, temveč tudi za okolje. Temu nameravajo dorasti.

Volvo namerava tudi investirati v spletno prodajo, svoje izdelke pa poenostaviti. Kar pomeni, da bi lahko potencialne stranke vozila po njihovih željah naročale kar preko spleta.

Kaže torej, da Švedi vse stavijo na elektriko, prav nič pa na dušik.