govedo

FOTO: Ubili bodo 864 krav, ki že mesece plujejo po morju

B.K.
27. 2. 2021, 11.03
Posodobljeno: 27. 2. 2021, 11.06
Deli članek:

Govedo, ki se že dva meseca ne premakne z ladje, ki je zasidrana v bližini španske obale, mora iti v uničenje.

Reuters
Govedo na krovu ladje Karim Allah.

Več kot 850 krav, ki že več mesecev nebogljene ždijo na krovu ladje, ki brezciljno pluje po Sredozemskem morju, ni več primernih za transport in jih je potrebno ubiti, so odločili španski vladni veterinarji.

Krave se že dva meseca nahajajo v peklenskih okoliščinah na ladji Karim Allah, ki jih je konec prejšnjega leta pripeljala do Sredozemlja, tam pa lastniki krav niso uspeli najti kupcev za živali, saj se govedorejci v mnogih evropskih državah bojijo, da so okužene z virusom modrega jezika.

Reuters
Transportna ladja Karim Allah, zasidrana ob obali Španije.

Po tem, ko se je ladja v četrtek zasidrala ob španski obali, so govedo pregledali španski vladni veterinirji. Ti so odločili, da so krave od potovanja tako izmučene, da niso primerne ne za izkrcanje na ozemlje Evropske unije, ne za potovanje kam drugam. Evtanazija naj bi bila najboljša možnost za te uboge  živali, so zapisali v poročilu, ki ga je na vpogled dobila tiskovna agencija Reuters.

Za življenja krav se zdaj borijo nekatere nevladne organizacije, a po njihovih navedbah bo odločitev španske vlade težko preobrniti.

Reuters
Govedo na krovu ladje Karim Allah.