Sreča, da je sploh preživel

FOTO: Tiger Woods hudo poškodovan, a pri zavesti

J.P.
24. 2. 2021, 07.52
Posodobljeno: 24. 2. 2021, 09.35
Deli članek:

Po besedah policistov naj bi slavni golfist imel srečo, da je prevračanje avtomobila sploh preživel.

Profimedia
Nesreča se je zgodila na strmem odseku ceste, ki je večkrat prizorišče prometnih nezgod.

Po tistem, ko je ameriški golfist Tiger Woods včeraj v Los Angelesu z avtomobilom zletel s ceste in se hudo poškodoval, je nemudoma sledila operacija. 45-letni Woods, ki so ga morali gasilci izrezati iz razbitin večkrat prevrnjenega terenca, je utrpel znatne ortopedske poškodbe spodnjega dela desne noge in gležnja. Nemška tiskovna agencija dpa navaja pojasnila bolnišnice Harbor UCLA, kjer so operacije opravili, da so z operacijami oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki.

Na njegovem uradnem Twitter profilu so pozneje sporočili, da je pri zavesti in odziven.

Lokalni šerif okrožja v Los Angelesu, kjer se je prometna nesreča zgodila, Alex Villanueva, je dejal, da ni videti, da bi bil Woods pod vplivom alkohola ali kakšnih drugih snovi, poroča AFP. Dodaja še šerifova pojasnila, da v nesreči v zgodnjih jutranjih urah niso bila vpletena druga vozila, da pa se je zgodila na strmem odseku ceste, ki je večkrat prizorišče prometnih nezgod, ter da je "Woods vozil hitreje, kot bi bilo normalno".

Policist Carlos Gonzalez, ki je bil prvi na prizorišču nesreče, pa je povedal, da je "velika sreča, da je Woods to preživel", piše francoska tiskovna agencija AFP. Ta je še poročala, da bi poškodbe ob sicer vse bolj pogostih težavah Woodsa s hrbtenico v zadnjih letih lahko pod vprašaj postavile nadaljevanje njegove kariere.