sodelovanje z vodstvom mamilarskega kartela

El Chapova precej mlajša soproga mora ostati za zapahi

A.S./STA
24. 2. 2021, 07.49
Posodobljeno: 24. 2. 2021, 07.50
Deli članek:

Ameriški sodnik je v torek soprogi bivšega mehiškega kralja mamil Joaquina El Chapa Guzmana Emmi Coronel Aispuro odredil, da mora ostati v priporu. Emmo Coronel Aispuro so v torek aretirali na washingtonskem letališču Dulles zaradi sodelovanja v preprodaji mamil.

Profimedia
El Chapova žena Emma Coronel Aispuro.

31-letna Emma Coronel Aispuro podaljšanju pripora ni ugovarjala. Tožilec Anthony Nardozzi je na zaslišanju, ki je potekalo po videokonferenci, dejal, da je obtoženka tesno sodelovala z vodstvom mamilarskega kartela Sinaloa pri razpečevanju velikih količin mamil v ZDA. V primeru obsodbe ji grozi deset let zapora.

Njena aretacija je bila presenečenje, saj so imeli Američani več kot dovolj časa, da to storijo že prej. Na primer zadnji dve leti od odmevnega sodnega procesa proti njenemu soprogu leta 2019 v Brooklynu, ki ga je v živo spremljala. Tožilci so že na sodnem procesu proti El Chapu trdili, da mu je pomagala pri dveh pobegih iz zapora v Mehiki.

Emma in Joaquin, med njima je 30 let starostne razlike, sta se poročila leta 2007. Leta 2011 sta se jima rodili hčerki. Z mamilarskim poslom je povezan tudi njen oče Ines Coronel Barreas, ki so ga aretirali leta 2013 v Mehiki v skladišču polnem marihuane. ZDA so proti njemu uvedle finančne sankcije.