Aljaška divjina

Ko se je usedla na školjko, jo je medved ugriznil v zadnjico

G.G.
20. 2. 2021, 08.34
Posodobljeno: 20. 2. 2021, 10.58
Deli članek:

Ko se je Shannon Stevens usedla na straniščno školjko, je začutila, da jo je nekaj uščipnilo njeno zadnjico.

Profimedia
Fotografija je simbolična

»Skočila sem pokonci in zakričala,« je medijem razlagala Shannon. Ni se obrnila, da bi pogledala v školjko v zunanjem stranišču, ampak je odprla vrata in smuknila na prosto. V tistem trenutku je proti njen že tekel njen brat Erik, ki je slišal krik.

Razložimo. Shannon je minuli vikend preživljala v družbi brata in njegove partnerke. Odpravili so se v aljaško divjino, kjer imajo postavljeno sodobno jurto (velik okrogel šotor). Stranišče pa ni v šotoru, ampak kakšnih 45 metrov od jurte.

Erik je stopil v leseno stranišče in pogledal v školjko. Proti njemu so zrle medvedje oči. Hitro je zaprl pokrov, se obrnil in rekel sestri, da morata takoj na varno v jurto, saj je v stranišču medved.

Ko je bila Shannon na varnem, je preverila, kakšna je poškodba. Nekaj krvi, toda rana ni bila globoka. »Najprej sem mislila, da me je ugriznila veverica ali nekaj podobnega,« je dejala Shannon. Ko se je zdanilo so v snegu odkrili medvedje stopinje. Vse kaže, da je šlo za črnega medveda, ki se ni odločil za popolno hibernacijo, kar se občasno zgodi. Raje je stikal po okolici in si ogledal tudi notranjost stranišča.