V prvem javnem nastopu po njegovem neslavnem odhodu iz Bele hiše je nekdanji ameriški predsednik in nepremičninski mogotec Donald Trump namignil, kaj razmišlja o svoji politični prihodnosti.

Trump je ob smrti slavnega konzervativnega radijskega voditelja Rusha Limbaugha spregovoril za ameriško televizijo Newsmax. V pogovoru ga je novinar vprašal, če načrtuje ponovno kandidaturo za predsednika ZDA čez štiri leta.

“Kar se tiče 2024 je še prehitro, da bi lahko karkoli rekel,” je odgovoril Trump. “A vidim mnogo dobrih anket, to je jasno.” Ob tem je namignil, da želi zaenkrat biti “razmeroma tiho” glede svoje politične prihodnosti, kljub temu je bil optimističen. “Imamo velikansko podporo. Spremljam rezultate javnomnenjskih anket in ti so zelo visoki. Samo pri meni je možno, da me ustavno obtožijo, pa mi podpora naraste. Številke so zelo dobre in zelo visoke, višje kot pred volitvami,” je dejal.

Trump je sicer 20. januarja, ko je zapuščal domovanje svojih zadnjih štirih let, svojim privržencem sporočil, da se bo v neki obliki vsekakor vrnil. Od takrat mnogi ugibajo ali bo leta 2024 ponovno kandidiral za predsednika ZDA, saj lahko vlada še en mandat. Možno pa je tudi, da bi na prihodnjih volitvah za predsednika javno podprl nekoga drugega, morda celo nekoga iz svoje ožje družine.

Ankete med volilci republikanske stranke sicer Trumpu res kažejo visoko podporo. Po raziskavi časnika Politico namreč kar 59 odstotkov teh volilcev meni, da bi Trump moral igrati večjo vlogo v stranki. 54 odstotkov vprašanih pa je potrdilo, da bi Trumpa ponovno podprli, če bi kandidiral za predsednika.