otroka naj bi umrla po rojstvu

FOTO: Med pogrebom ugotovili, da sta pokojna novorojenčka lutki

R.T.
12. 2. 2021, 14.38
Posodobljeno: 12. 2. 2021, 14.45
Deli članek:

Oče je sprva verjel, da sta bila dvojčka ugrabljena, nato je na dan prišla resnica.

Profimedia
Skoraj bi pokopali lutki.

Potem ko sta Laura in Daud Daudov, zakonca iz ruskega Dagestana, dlje časa poskušala zanositi, je Laura Daudu sporočila veselo vest: pod srcem naj bi nosila dvojčka. 

Njuno veselje ni trajalo dolgo. Laura je namreč soprogu povedala, da sta otroka umrla kmalu po rojstvu v bolnišnici v Stavropolu. Daud zaradi protikoronskih ukrepov ni smel prisostvovati porodu. 

Profimedia
Daud Daudov

Glej ga zlomka, izkazalo se je, da Laura sploh ni bila noseča. Pristojni so v sredo objavili, da ni dokazov, da bi Laura rodila v eni od dveh porodnišnic, niti v katerikoli drugi zdravstveni ustanovi na področju Stavropola. To je potrdil tudi zdravniški pregled. Izkazalo se je, da je celo najela stanovanje blizu porodnišnice. Medtem je trdila, da je rodila 3. februarja, otroka pa naj bi umrla zaradi možganske krvavitve. 

Profimedia
Laura Daudov

Resnica je na plan prišla med pogrebom, ko so oče in ostali žalujoči ugotovili, da bi skoraj pokopali lutki. Daud je sprva verjel, da sta bila njegova sinova ugrabljena. Ko je zadevo prijavil policiji, pa je ugotovil, da mu je soproga zamolčala resnico. Laura je priznala, kaj je storila in dejala, da je tudi samo sebe prepričala, da je noseča. "Prepričala sem se, da sem noseča. Tudi trebuh mi je začel rasti. Sanjala sva o dvojčkih in rekla sem si, da jih bom rodila na njegov rojstni dan," je dejala.