Svet

FOTO: Pred današnjo slovesnostjo so se zbrali tudi japonski podporniki Trumpa

R.T.
20. 1. 2021, 15.13
Posodobljeno: 20. 1. 2021, 15.19
Deli članek:

Po središču japonske prestolnice se je danes sprehodila skupina podpornikov Donalda Trumpa, ki je podobno kot njihov vzornik vzklikala, da so bile volitve v ZDA ukradene.

Reuters
Shod Trumpovih podpornikov v Tokiu.

Kot je znano, bo kot novi predstednik ZDA danes prisegel demokrat Joe Biden, zmagovalec novembrskih predsedniških volitev. S tem dejstvom se še danes ne morejo sprijazniti niti Trump niti njegovi številni podporniki in volivci v ZDA. A kot kaže, je Trump simpatije požel tudi na drugi strani Tihega oceana. Skupina približno 120 privržencev je namreč danes zakorakala po ulicah Tokia, pri čemer so vihrale ameriške in japonske zastave, na plakatih pa so naznanjali, da je »pravi zmagovalec« volitev Trump. 

Reuters
Shod Trumpovih podpornikov v Tokiu.

»Želeli smo pokazati, da predsednika Trumpa tudi na Japonskem podpira veliko ljudi. Vsi skupaj smo vzklikali, da bi naš glas čez Tihi ocean poneslo do ZDA,« je za tiskovno agencijo Reuters dejal organizator shoda Naota Kobayashi. Kot so pojasnili pri Reutersu, si je Trump na Japonskem nekaj privržencev pridobil s svojim nepopustljivim odnosom do Kitajske, nekaj, kot je Kobayashi, jih je pripadnikov konservativnih krščanskih sekt, nekaj pa celo pripadnikov gibanja teoretikov zarot QAnon, ki verjamejo, da svetu vlada klika pedofilov, ki vključuje posameznike iz vrst demokratov ter pripadnikov hollywoodske smetane in »globoke države.« 

Reuters
Shod Trumpovih podpornikov v Tokiu.

To sicer ni bil prvi shod Trumpovih podpornikov v Tokiu in je bil pravzaprav manjši od preteklih, tudi sicer pa je nekdanjemu premierju Shinzu Abeju s Trumpom uspelo splesti tesne vezi. Med drugim sta se skupaj sprehajala tudi po golfiščih.

Reuters
Shod Trumpovih podpornikov v Tokiu.