Teorija zarote?

Clintonova namignila, da je bil Trump na vezi s Putinom, ko so njegovi podporniki vdrli v kongres

L.K.
19. 1. 2021, 14.49
Posodobljeno: 19. 1. 2021, 14.54
Deli članek:

Izrazila je upanje, da bomo nekega dne le izvedeli, komu je odgovarjal Trump in kdo je vlekel njegove niti.

Reuters
Hillary Clinton

Hillary Clinton je v pogovoru z Nancy Pelosi razkrila, da bi se rada dokopala do seznama telefonskih klicev, ki jih je v času vdora v kongres opravil Donald Trump.

Med vdorom v ameriški kongres je umrlo pet oseb. Med njimi nekdanja pripadnica zračnih sil ZDA, ki so jo med vdorom ustrelili kongresni policisti. Umrl je tudi kongresni policist.

Clintonova, ki je leta 2016 na ameriških predsedniških volitvah proti Trumpu izgubila, je izrazila prepričanje, da njenemu nekdanjemu rivalu demokracija ni pogodu, a da nikoli ne bomo vedeli, kako zelo. Izrazila je upanje, da bomo nekega dne le izvedeli, komu je odgovarjal Trump in kdo je vlekel njegove niti.

Ruski predsednik

A nazaj k telefonskim klicem. Clintonovo zanima, ali je Trump tistega usodnega dne govoril z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Ob tem je Pelosijeva pripomnila, da je bilo divjanje Trumpovih podpornikov 6. januarja v kongresu darilo ruskemu predsedniku, ki da hoče spodkopati demokracijo in Združene države Amerike. Sogovornici sta se zato poenotili, da bi morala dogodek preiskati za to določena komisija.