ni ji uspelo

Med vdorom v kongres je ukradla računalnik, hotela ga je prodati Rusom

B.K./STA
18. 1. 2021, 20.45
Posodobljeno: 18. 1. 2021, 21.08
Deli članek:

FBI vodi preiskavo podpornice predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se je 6. januarja udeležila napada na zvezni kongres in pri tem izmaknila prenosni računalnik predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi. Svojemu ljubimcu je potem zaupala, da načrtuje prodajo računalnika Rusom.

Screenshot
Vdor Trumpovih privržencev v sedež ameriškega Kongresa

Riley June Williams iz Pensilvanije so po prijavi sedaj že nekdanjega ljubimca uvodoma ovadili zaradi neprimernega obnašanja, v kar lahko vključijo marsikaj, grozi pa ji lahko huda obtožba izdaje.

Neimenovani partner Williamsove je v prijavi FBI navedel, da namerava poslati prenosni računalnik prijatelju ali prijateljici v Rusijo, da ga proda ruskim obveščevalcem. Iz za zdaj še nejasnih razlogov posel ni šel skozi, ni pa niti jasno, ali Williamsova še ima računalnik ali pa ga je uničila.

Namestnik šefa kabineta Pelosijeve Drew Hammill je potrdil, da je bil prenosni računalnik ukraden med napadom na kongres 6. januarja, ampak zagotovil, da ga je demokratka iz Kalifornije uporabljala le za predstavitve. Na njem naj torej ne bi bilo zaupnih informacij.

FBI je v Harrisburgu opravil razgovor z mamo 22-letnice, ki je povedala, da je prepoznala hčer s posnetkov divjanja po kongresu. Hčerka naj bi se kar tako nenadoma začela zanimati za politiko predsednika Donalda Trumpa in platforme skrajnih desničarjev. Po napadu na kongres se je Williamsova vrnila domov, nato pa spakirala kovčke in se podala v neznano.