Svet

Slovenski državljan grozil na frankfurtskem letališču

C.E./STA
17. 1. 2021, 11.08
Posodobljeno: 17. 1. 2021, 13.09
Deli članek:

Nemška policija je v soboto popoldne na frankfurtskem letališču aretirala 38-letnega slovenskega državljana, ki je grozil policistom.

Twitter
Policisti so ukrotili razgrajača.

Policija je v soboto nekaj po 17. uri 38-letnika obravnavala, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. "Vse vas bom pobil, Alah je velik," je dejal ob tem. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali. Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili del terminala 1. V prtljagi ni bilo ničesar nevarnega, so ugotovili policisti. 

Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so pridržali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška zvezna policija.

Po poročanju nemških medijev so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico. Ob njem je njegova soproga, ki jo obravnavajo kot pričo.

Letališka policija je ob skoraj istem času prejela informacijo, da je na območju terminala 1 oborožen moški. Zaradi možnosti, da bi bila lahko dogodka povezana, so razširili zavarovano območje. Okoli 20. ure so izključili možnost, da bi bil moški na terminalu. Tako so lahko letališče in železniško postajo, ki so jo zaprli zaradi domnevnega oboroženega moškega, znova odprli.