Svet

Politik, kot da ne bi imel možganov

C.E./STA
14. 1. 2021, 14.37
Posodobljeno: 14. 1. 2021, 15.02
Deli članek:

Julian Knight, predsednik angleškega parlamentarnega odbora za digitalno kulturo, medije in šport je poskusil s kritiko vedenja nogometašev.

Profimedia
Duel med igralcema Tottenham in Fulhama. Takšnih tesnih kontaktov je na tekmi veliko. Brez njih nogomet ni smiseln.

"Nekateri prizori, ki jih videvamo na tekmah, so strašni. Kot da nogometaši ne bi imeli možganov, kot da se ne bi zavedali, v kakšnih časih smo. Pravila o nepotrebnih stikih je treba spoštovati," je dejal Knight, ki poziva k zaustavitvi športnih tekmovanj, tako kot so jih zaustavili marca lani ob pojavu prvega vala epidemije: "Jaz bi tekmovanja prekinil, a odločitev je stvar upravnih organov in zdravstvenih strokovnjakov".

Knightu so v oči padli predvsem proslavi zadetkov igralcev Manchester Cityja in Fulhama na sredinih prvenstvenih tekmah.

Knightu bi na tovrstno nespametno besedičenje in nepoznavanje nogometne igre lahko odgovoril vsak površen poznavalec nogometa. Še najbolje pa mu je trener Arsenala Mikael Arteta. Če so med igro in še zlasti ob prekinitvah igralci tesno eden ob drugem, si tako rekoč celo tekmo dihajo za ovratnik, zakaj bi bil problematičen objem ob zadetku

Podobnega mnenja je tudi trener Manchester Cityja Pep Guardiola, ki je  svoje igralce branil pred obtožbami. "V zadnjih desetih dnevih so nas testirali petkrat ali šestkrat. Vsi smo bili negativni. Igralci po doseženem golu reagirajo nagonsko, težko se je temu izogniti. Prav čudno je, če po golu soigralci ne stečejo strelcu v objem," je Španec predstavil svoj pogled.