uslišan

Samooklicani šaman v zaporu zavrača hrano, ker ta ni organska

R.T.
12. 1. 2021, 18.58
Posodobljeno: 12. 1. 2021, 19.03
Deli članek:

Kot kaže, bo uslišan.

Profimedia
Jake Angeli, šaman skupine QAnon.

Jacob Anthony Chansley, znan tudi kot Jake Angeli, je eden od treh, ki jih je policija aretirala med drugim zaradi obtožb nasilnega vdora in izgredov v kongres, ko je ta potrjeval predsedniško zmago demokrata Joeja Bidna. Chansley, ki je v kongres vdrl gol do pasu z bizonovimi rogovi na glavi, po obrazu pobarvan z rdečo, belo in modro barvo, velja za vidnega zagovornika teorije zarote QAnon, sam sebe označuje kot šaman QAnona. 

Angeli je po poročanju tujih medijev prestal prvo zaslišanje, ki je zaradi pandemije potekalo po telefonu, sodnica Deborah Fine mu je odredila pripor do 15. januarja. Na zaslišanju je njegov odvetnik Gerald Williams sodnici povedal, da Chansley zaradi posebne diete od aretacije ni zaužil hrane. Zunaj sodišča pa je mati samooklicanega šamana Martha Chansley razkrila, zakaj Angeli v priporu ni jedel. "Zelo mu je slabo, če ne je ekološko pridelane hrane. Jesti mora," je dejala.

Novinarka Melissa Blasius pa je kasneje tvitnila, da je uslužbenec urada zveznih šerifov (US Marshals Service) David Gonzales potrdil, da bodo Chansleyju zagotovili obroke, ki so v skladu z njegovo dieto.