Izpraševanja

To je naslednji korak v preiskavi izginotja Madeleine McCann

L.K.
11. 1. 2021, 11.55
Posodobljeno: 11. 1. 2021, 12.00
Deli članek:

Na lovu za novimi informacijami

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Nemški in portugalski preiskovalci, ki delajo na primeru izginule Madeleine McCann, so na lovu za zadnjim manjkajočim kosom sestavljanke, da bi lahko v svojo zanko ujeli glavnega osumljenca, Nemca Christiana Brücknerja. Kot poroča britanski tabloid The Sun, sledi izpraševanje ključnih prič, ki so obsojenega pedofila poznali.

Šlo naj bi za izredno pomemben korak, ki bi lahko vodil do dejanske obtožbe osumljenca. Seveda le, če se bodo na ta način dokopali do kakšne nove informacije.

Profimedia
Christian Brückner

Povezava

Osumljenec v zvezi z izginotjem britanske deklice še ni bil zaslišan, potem ko so ga lani razglasili za glavnega osumljenca. Brückner trenutno v Hannovru prestaja sedemletno zaporno kazen, potem ko je bil spoznan za krivega posilstva upokojenke, ki ga je leta 2005 zagrešil v portugalskem letovišču Praia da Luz, od koder je dve leti pozneje izginila Maddie.

Nemški, britanski in portugalski preiskovalci se bodo enkrat spomladi sestali v Lizboni. Potrebujejo namreč nekaj, da bi lahko osumljenca utemeljeno povezali z dekličinim izginotjem.