Okoli 20 moških

Na petkovi orgiji v Bruslju tudi estonski diplomat

L.K./STA
2. 12. 2020, 21.13
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 21.14
Deli članek:

Nezakonite petkove zasebne zabave v središču Bruslja se je udeležil tudi estonski diplomat, je danes sporočilo estonsko zunanje ministrstvo.

Google Maps
Belgijska policija je v petek zvečer v središču Bruslja zaradi kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prekinila zabavo.

Estonsko zunanje ministrstvo je danes za tamkajšnje medije potrdilo, da je bil estonski diplomat po lastnih navedbah v petek zvečer na zabavi v Bruslju in da ga je zaradi kršenja protikoronskih ukrepov bruseljska policija pridržala.

Četudi se je diplomat zabave udeležil zasebno, je "obžalovanja vredno", da se oseba ni držala omejitev, ki veljajo v Belgiji, je povedala tiskovna predstavnica ministrstva Aari Lemmik. Drugih podrobnosti o primeru ni podala.

Belgijska policija je v petek zvečer v središču Bruslja zaradi kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prekinila zabavo. Po podatkih tožilstva so v enem od stanovanj policisti ujeli okoli 20 moških, ki so jih zaradi kršenja pravil oglobili z 250 evri. Dva sta dejala, da sta diplomata.

Eden od njiju je bil evroposlanec iz vrst madžarske vladajoče stranke Fidesz Jozsef Szajer, ki je v torek sporočil, da se je udeležil zabave. Odstop z mesta evropskega poslanca je napovedal že v nedeljo. Medtem je zapustil tudi že Fidesz.

Vodja Fidesza in madžarski premier Viktor Orban je danes njegova dejanja označil za "nesprejemljiva". Poudaril je, da to ni v skladu z "vrednotami naše politične družine", so sporočili v Budimpešti.