kršili ukrepe

V Bruslju med »lockdownom« priredili orgijo, prisotni tudi diplomati in evropski poslanec

S.R.
1. 12. 2020, 13.30
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 14.49
Deli članek:

Na zasebni zabavi, ki je bila bolj pohujšljive narave, se je gnetlo tudi nekaj diplomatov in evropski poslanec.

Google Maps
Orgijo so si priredili v kleti lokala na ulici Rue des Pierres v samem središču mesta.

Belgijska policija je v petek v Bruslju, neuradni prestolnici Evropske unije, ustavila divji bakanal, orgijo, na kateri je bilo prisotnih 25 ljudi, vključno z neimenovanim poslancem Evropskega parlamenta, poroča časnik Het Nieuwsblad. 

Kot je potrdilo državno tožilstvo, se je orgija odvijala v prvem nadstropju lokala na ulici Rue des Pierres v samem središču mesta, udeleženci, po poročanju belgijskih medijev gre za 25 golih moških, pa so jo odnesli z denarno kaznijo, saj so kršili ukrepe, sprejete v boju z epidemijo novega koronavirusa. V Belgiji namreč od začetka oktobra velja prepoved javnega življenja in združevanja, tako imenovani »lockdown.« Tesen stik je dovoljen zgolj z eno osebo. Sicer se lahko na javnih mestih skupaj zadržujejo do štiri osebe, pri čemer pa morajo vzdrževati varnostno razdaljo 1,5 metra.

Časnik še poroča, da se je pohujšljive zabave poleg evropskega poslanca udeležilo tudi več diplomatov, na kraju pa so našli tudi droge. Poslanec je s kraja sicer poskušal pobegniti, a so ga policisti ujeli. Po poročanju časnika La Dernière Heure, ki se sklicuje na navedbe vira, so policisti naleteli na »zabavo z nogami v zraku,« večina prisotnih pa naj bi bilo golih. Poslanec, ki naj ne bi bil belgijski državljan, naj bi poskušal pobegniti skozi okno, pri čemer naj bi se poškodoval, zunaj pa so ga zasačile dodatne policijske okrepitve, ki so ravno tisti trenutek prispele na kraj zabave. Zdaj naj bi se za zaščito svoje identitete skliceval na poslansko imuniteto.

Uradne potrditve o tem, za katerega poslanca gre, še ni, a tako belgijski časnik Het Laatste Nieuws kot madžarski portal telex.hu poročata, da bi lahko šlo za madžarskega poslanca, člana Orbanove stranke Fidesz, ki je v nedeljo, dva dni po zabavi, nepričakovano odstopil. Da gre za madžarskega poslanca, poroča tudi vodilni politični portal Politico.eu.