»Kot bi stopila v grozljivko«

28 let zaprt v stanovanju?! Sorodnica ga je našla brezzobega in z odprtimi ranami

C.E.
1. 12. 2020, 12.54
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 13.10
Deli članek:

Zgodba o srhljivem družinskem dogajanju tokrat prihaja iz Stockholma. Glavna protagonista sta 70-letna ženska in njen 42-letni sin.

Profimedia
Pogled skozi okno v stockholmsko stanovanje groze.

Sorodnica 70-letnice je bila že več let zaskrbljena zaradi njenega sina. Vedno ko je prišla na obisk, so bila vrata zaprta, zdelo se je, kot da ni nikogar doma. Večkrat je bila blizu tega, da bi poklicala policijo, a so jo domači odvrnili od tega, češ, naj se ne vmešava v življenja drugih.

V nedeljo zvečer je spet stala pred vrati stanovanja. Ker se spet ni nihče oglasil, je prijela za kljuko. Vrata so se odprla. Ob stopu je vanjo butnil obupen smrad. Ob pogledu na shiranega možaka jo je zmrazilo. »Kot bi stopila v grozljivko,« je povedala za spletni portal Expressen. To je moral biti sin 70-letnice! Nazadnje ga je videla, ko je bil najstnik. Kakšen pa je bil zdaj, o, groza! Nerazumljivo je brbljal. »Nič ga nisem razumela, bil je brez zob,« se je srečanja spominjala sorodnica. Čeprav se je valjal v smeteh, je opazila, da ima po nogah rane, iz njih se je kar cedilo. Vedela je, da revež potrebuje bolnišnično oskrbo, zato je poklicala na pomoč. 42-letnika so odpeljali v bolnišnico in ga nemudoma operirali.

Profimedia
Policisti pred vhodom v blok v južnem predmestju švedske prestolnice Haninge.

V ponedeljek so policisti prijeli njegovo mater. Izkazalo se je, da je v nedeljo zvečer sama odšla v dežurno ambulanto, pozabila pa je zakleniti vhodna stanovanjska vrata. Policisti preiskujejo, kako dolgo je bil nesrečnež zaprt. Mediji pa domnevajo, da je povsem možno, da 28 let. Od njegovega 14. leta, ko naj bi doživel nek travmatični dogodek, zaradi katerega ga je mati obvarovala pred vplivom zunanjega sveta in ga izpisala iz šole. Ali z drugimi besedami, zaprla ga je med štiri stene.

Podhranjeni moški okreva v bolnišnici.