Proti strogim ukrepom

FOTO: V Londonu policija aretirala več kot 150 protestnikov

J.P./STA
29. 11. 2020, 11.46
Posodobljeno: 29. 11. 2020, 11.49
Deli članek:

Na protestih proti ukrepom za omejitev širjenja novega koronavirusa je policija v Londonu v soboto aretirala več kot 150 ljudi.

Profimedia
Londonski protest

Kot je po protestih sporočila policija, so aretacije izvedli iz različnih razlogov, med drugim zaradi neupoštevanja veljavnih koronskih pravil, pa tudi napadov na policiste.

Profimedia
Londonski protest

Udeleženci protestov so v soboto v središču Londona protestirali proti strogim ukrepom, večinoma brez upoštevanja fizične razdalje in brez zaščitnih mask. Na transparentih so med drugim nosili napise "Prenehajte nas nadzorovati" in "Nič več zaprtij". Britanski mediji so poročali o spopadih med policijo in protestniki, ki so v policiste metali različne predmete.

Profimedia
Londonski protest

V Angliji trenutno velja ustavitev javnega življenja, v okviru katere so izhodi od doma dovoljeni samo iz nujnih razlogov, kot so odhod na delo, po nakupih ali pomoč sorodnikom.

Profimedia
Londonski protest

Štiritedensko zaprtje se bo v Angliji končalo v sredo, vendar pa bodo začele veljati regionalne omejitve glede na število primerov okužbe na posameznih območjih. Med božičnimi prazniki pa bodo v Veliki Britaniji veljali blažji koronski ukrepi glede druženja in potovanj.

Profimedia
Londonski protest