čustveno

VIDEO: Ženi pred bolnišnico igral podoknico, a vzela jo je bolezen

R.T.
27. 11. 2020, 12.14
Posodobljeno: 27. 11. 2020, 12.17
Deli članek:

Poročena sta bila 47 let. Ko bila hospitalizirana, ji je igral serenado pod njenim bolnišničnim oknom. Žal ni preživela.

Youtube
Stefano Bozzini je tako lepšal ženine zadnje dni.

Žena 81-letnega Italijana Stefana Bozzinija, ki je postal ljubljenec italijanskih medijev zaradi igranja serenade pod njenim bolnišničnim oknom, je umrla za posledicami raka. 74-letna Carla Bozzini je bila hospitalizirana v začetku novembra, njen mož, s katerim sta bila poročena že 47 let, pa je ni smel obiskati. Bolnišnica je namreč za obiske zaprta zaradi grožnje vnosa novega koronavirusa v njene prostore.

A Stefano jo je vseeno obiskal, le v prostore bolnišnice ni vstopil. Sedel je pod ženino bolnišnično okno, v roke vzel harmoniko in začel igrati romantične pesmi. V objektiv ga je ujel njun sin Maurizio, 81-letnik pa je nemudoma postal ljubljenec italijanske javnosti.

Žal je Carla zdaj preminila. Je pa pred smrtjo še slišala melodijo njej ljube pesmi Spanish Eyes, ki jo je izvajal britanski pevec Engelbert Humperdinck. "Tako zaljubljena je bila v to pesem," je za britanski časnik The Guardian dejal Stefano. "Doma sem jo igral ves čas."

Zakonca, ki ju je zdaj razdrla zahrbtna bolezen, je sta se spoznala, ko sta bila še v dvajsetih letih. Imela sta tri otroke, a jima je najmlajšega, Marca, prav tako vzel rak.