mučenje

VIDEO: Več mesecev je brutalno pretepal mladega psička, policija pa je molčala

R.T.
26. 11. 2020, 18.21
Deli članek:

Pozor! Video posnetki prikazujejo nasilje nad živalmi in niso primerni za občutljive ljudi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Komaj pol leta star mladiček zlatega prinašalca je v mestu Noida v Indiji več mesecev trpel neobvladljivo jezo in znašanje svojega lastnika. Ta ga je dnevno pretepal, vse dokler ni prekipelo njegovi sosedi.

Lastnik Rishabh Mehra živi v blokovskem naselju in njegova soseda je dan za dnem poslušala njegovo dretje, udarce in jokanje malega psička. Ko je nekega dne ugotovila od kod prihajajo zvoki je proti balkonu usmerila svoj telefon in brutalno dejanje posnela.

Video, v katerem možakar psička pretepa s pasom, je objavila na družbenem omrežju twitter in ga poslala pristojnim institucijam. Odzvala se je odvetnica in ljubiteljica živali in primer prevzela v svoje roke.

Kmalu je postalo jasno, da je policija že ves čas vedela za brutalno izživljanje možakarja nad psiškom, a niso storili nič, saj jih je Mehra podkupil. A tokrat policisti niso mogli ostati tiho, video je namreč viralno zaokrožil po spletu.

Psička po imenu Buddy so uspeli rešiti iz krempljev okrutneža. Zdaj zanj skrbijo na veterinarski kliniki. Je v slabem stanju, saj ima polomljene zadnje noge, poškodovane genitalije in nekaj notranjih krvavitev, a ni več življenjsko ogrožen.

Sprožen pa je bil tudi postopek proti policistom, ki naj bi za kaznivo dejanje vedeli a so o njem molčali.