vrata bodo zaprli lokali in restavracije

Zaostrovanje ukrepov na Hrvaškem: kaj čaka južne sosede?

A.S.
26. 11. 2020, 08.33
Posodobljeno: 26. 11. 2020, 13.19
Deli članek:

Tudi na Hrvaškem sprejemajo nove protikoronske ukrepe za zamejevanje epidemije covida-19.

Profimedia
Zaprle se bodo kavarne in restavracije, enaka usoda čaka lokale.

Kot poroča hrvaški portal Index naj bi novi strožji ukrepi v veljavo stopili v soboto, trajali pa naj bi do 21. decembra.

Kaj čaka južne sosede?

Zaprle se bodo kavarne, restavracije in lokali. Dovoljena pa bo dostava hrane v nočnem času.

Sejmov in prireditev ne bo, tudi stavnice bodo zaprle svoja vrata. 

Po poročanju Indexa bodo poročne slovesnosti začasno prekinjene, fitnes centri bodo obratovali z omejitvami (ena oseba na 10 kvadratnih metrov). Odprte ostajajo šole in kinodvorane.

Tudi trgovine in nakupovalni centri bodo še naprej obratovali. Bodo pa tam okrepili nadzor, da bo število kupcev v prodajalnah ustrezalo predpisanemu številu na kvadratni meter. Hotelov ne bodo zaprli, v hotelskih restavracijah pa bodo lahko stregli le gostom.

Cilj novega sklopa ukrepov je tudi zmanjševanje števila potnikov v javnem potniškem prometu. To naj bi dosegli z večjim številom prevoznih sredstev v mestnem in primestnem prometu.

Možno tudi podaljšanje

Nove ukrepe naj bi po poročanju omenjenega portala hrvaška vlada objavila jutri, hrvaški premier Andrej Plenković pa je že povedal, da bodo veljali do božičnih praznikov. "Ukrepi bodo veljali do pred božičem. Ni tako daleč. Če bodo epidemiološko nujni, lahko trajajo še dlje," je dejal.