januarja

Donald in Melania Trump bosta na družbenih omrežjih izgubila dostop do računov Bele hiše

R.T.
23. 11. 2020, 14.05
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 14.14
Deli članek:

Kmalu bodo uradni uporabniški računi Bele hiše na družbenih omrežjih Twitter, Facebook in Instagram pripadli novoizvoljenemu predsedniku Joeju Bidnu in prvi dami Jill Biden.

Reuters
Donald in Melania Trump

Donald Trump bo januarja izgubil dostop do uradnih profilov Bele hiše na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, četudi ne bo priznal zmage novoizvoljenega predsednika ZDA Joeja Bidna

Obe omenjeni družbeni omrežji sta se pridružili Twitterju in potrdili, da bosta profila Bele hiše, tako profil predsednika ZDA (POTUS)  kot profil prve dame (FLOTUS) predana Joeju Bidenu in njegovi soprogi Jill Biden na dan inavguracije 20. januarja prihodnje leto.

Tiskovni predstavnik Facebooka in Instagrama je za britansko tiskovno agencijo Reuters dejal, da načrtujejo "nemoten" prenos uporabniških računov, tako kot je to potekalo na preteklih inavguracijah.

Omeniti velja, da na Trumpove osebne račune na družbenih omrežjih prenos uradnih računov ne bo vplival, slednje namreč pretežno uporablja za deljenje objav z njegovih osebnih profilov.