Ministrica je namreč na Twitterju objavila svojo fotografijo, kako sodeluje na zasedanju, pri tem pa objavila tudi svojo tajno kodo za sodelovanje na videokonferenci. Pozoren opazovalec je na fotografiji opazil pet od šestih številk kode in o tem obvestil televizijo RTL. Ta je iz posnetka razbrala še šesto številko, nato pa se je njihov novinar Daniel Verlaan lahko vključil v videokonferenco obrambnih ministrov. 

Visoki predstavnik EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Josep Borrell je bil šokiran, ko se je novinar vključil v zasedanje in ga je vprašal, kdo je. "Sem novinar iz Nizozemske," je sporočil ter se nato opravičil za motenje, potem ko ga je Borrell obvestil, da se je vključil na zaupno zasedanje. Novinar je nato videokonferenco zapustil. 

Nizozemski premier Mark Rutte zaradi dogodka in ravnanja ministrice ni bil zadovoljen. "To še enkrat več kaže, da se morajo ministri zavedati, kako pozoren je treba biti s Twitterjem," je dejal. 

Obrambno ministrstvo se je za napako opravičilo, fotografijo pa izbrisalo. Bijleveldova je sicer trenutno v samoizolaciji in je hotela s fotografijo izza domače mize hotela pokazati javnosti, da je še vedno aktivna.