Nesreča med racijo

Petelinji borec s hladnim orožjem pogubil policista

R.T.
28. 10. 2020, 08.09
Posodobljeno: 28. 10. 2020, 08.12
Deli članek:

Na Filipinih spadajo petelinji boji med priljubljeno športno panogo, v kateri se obrača precej denarja.

Profimedia
Takšno ostro rezilo privežejo petelinu na nogo ali krempelj.

V času epidemije koronavirusa so filipinske oblasti prepovedale tudi petelinje boje, ki so bili že pred tem omejeni na licencirane arene, ki so spektakle prirejale ob nedeljah.

Črni trg je živel že pred korono, zdaj pa se je še razširil. Enega od skrivnih prizorišč v provinci Severni Samar so obiskali policisti. Med racijo je nastal preplah, adrenalin je pognal kri po žilah petelinov, ki so začeli frfotati. In zgodila se je komaj verjetna nesreča. Enemu od tekmovalcev (petelinu) je s kremplja poletela ostra konica, ki jo tja pričvrstijo, da jo lahko borci uporabljajo v ringu. Kot britvica ostra konica je torej poletela in se zapičila policistu Boloku v levo stegno. Sovražna sreča pa je hotela, da ga je zadela točno v arterijo. Okrvavljenega so odpeljali v bolnišnico, a je še pred prihodom tja umrl.

Šef policijskega okrožja Arnel Apud je lokalnim medijem povedal, da kaj takšnega še ni doživel v 25 letih svoje policijske kariere. »Nisem mogel verjeti, ko so mi sporočili to žalostno novico,« je dejal Apud.

V policijski raciji so sicer prijeli tri moške in sedem petelinjih borcev ter večjo vsoto gotovine.