"Iz klopi na grob"

V Splitu umrla bodoča maturantka, pri kateri so potrdili okužbo: imela je pridružene kronične bolezni

R.T.
26. 10. 2020, 10.09
Posodobljeno: 26. 10. 2020, 16.00
Deli članek:

V Splitu je preminilo 17-letno dekle, ki je obiskovalo četrti letnik srednje ekonomske šole. Pri dekletu so potrdili okužbo s koronavirusom, imela pa je tudi pridružene kronične bolezni, med drugim tudi astmo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

17-letnica je bila v petek še prisotna pri pouku, v soboto popoldne so se pri njej pojavili simptomi značili za covid-19, njeno zdravstveno stanje pa se je hitro poslabšalo. Zaradi zastoja srca je pristala v bolnišnici, kjer so jo oživljali, po uspešni reanimaciji pa so jo hospitalizirali na intenzivnem oddelku Klinike za otroške bolezni KBC v Splitu. Vzeli so ji bris, test na koronavirus pa je potrdil okužbo, poroča hrvaški portal Index. 

Dekle je kljub naporom zdravnikov včeraj preminilo.

Več bo pokazala obdukcija, en od medicinskih delavcev pa je za Dalmatinski portal povedal, da je smrt nastopila kot posledica hipoksije (pomanjkanje preskrbe s kisikom v tkivih).  

Pediatrinja Branka Prolić pa je v današnji izjavi za medije dejala: "Dekle je imelo kronične bolezni, ne moremo pa zanemariti dejstva, da je bila pozitivna na koronavirus. Do smrti je med drugim najverjetneje prišlo zaradi njenih kroničnih bolezni ob okužbi s covidom-19".

Od danes so sošolci in sošolke pokojnega dekleta v karanteni. Ravnateljica Neda Bartulin je povedala, da gre za težko situacijo. "Iz klopi na grob," pa so v solzah dejali na ekonomski šoli, poroča Index.