Na turneji po baltskih državah

Po srečanju z Logarjem v samoizolaciji zunanji ministri Estonije, Latvije in Litve

L.K./STA
24. 10. 2020, 14.19
Posodobljeno: 24. 10. 2020, 14.26
Deli članek:

Logar je v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji.

STA
Anže Logar

Zunanji ministri vseh treh baltskih držav so od danes v samoizolaciji, potem ko se ta teden srečali s slovenskim zunanjim ministrom Anžetom Logarjem, ki so mu v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Zunanji ministri Estonije Urmas Reinsalu, Latvije Edgars Rinkevičs in Litve Linas Linkevičius so sicer dobro.

Portal estonske javne radiotelevizije ERR News pa je poročal, da se je Reinsalu na okužbo testiral v petek in da rezultata še ne pozna. Z Logarjem, ki je bil minuli teden na turneji v regiji, se je srečal v torek.

Na družbenih omrežjih je Reinsalu sporočil, da bosta v samoizolaciji tudi njegova kolega iz Latvije in Litve, tako da bodo imeli "baltsko karanteno namesto baltskega mehurčka", še navaja ERR.

S slovenskega zunanjega ministrstva so v petek sporočili, da je bil minister Logar na petkovem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven in da za zdaj nima simptomov covida-19. V skladu s priporočili NIJZ bodo minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji, so dodali.

Logar je v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji.