o mami oziroma ženi ne duha ne sluha

Policisti ustavili sina in očeta, pogledala sta na zadnji sedež in ostala odprtih ust

R.T.
23. 10. 2020, 10.11
Posodobljeno: 23. 10. 2020, 10.21
Deli članek:

Trdila sta, da mama oziroma žena spi na zadnjem sedežu. O njej pa ne duha ne sluha.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na avtocesti A7 v okrožju Göttingen na Spodnjem Saškem je nemška policija ustavila vozilo, v katerem sta bila oče in sin. "Kje je vaša soproga?," so policisti vprašali voznika. Odvrnil jim je, da spi na zadnjem sedežu. Ko sta se s sinom ozrla nazaj, pa sta videla, da o njej ni ne duha ne sluha. 

Izkazalo se je, da sta oče in sin prevozila kar 50 kilometrov in nista opazila, da sta na počivališču pri mestu Hedemünden pozabila svojo ženo oziroma mamo. Po poročanju policije se je družina vračala domov na Norveško s počitnic v Španiji in se med potjo ustavila. Ženska se je odpravila na stranišče, ko se je vrnila, soproga in sina ni bilo več.

Carinik, ki se je znašel na počivališču, je ugotovil, kaj se dogaja, in takoj poklical policijo, možje v modrem pa so zaželi z iskanjem "pozabljive" dvojice.  "Ko je policija ustavila avto, oče in sin sploh nista opazila, da nekaj manjka. Šele ko ju je policija znova prosila, naj pogledata na zadnji sedež, sta se oba ozrla nazaj. Videti sta bila zmedeno," so sporočili s policije.

Do ponovnega snidenja družinskih članov je prišlo kmalu zatem, sin in oče pa sta se zahvalila nemški policiji za hitro posredovanje.