Kopičenje

FOTO: Spet naval na toaletni papir? Ministrica svari pred novim valom paničnega nakupovanja …

S.R.
18. 10. 2020, 20.21
Posodobljeno: 18. 10. 2020, 20.22
Deli članek:

Panično kopičenje stvari ni samo »nelogično,« temveč kaže tudi na »pomanjkanje solidarnosti,« je danes dejala nemška ministrica za kmetijstvo Julia Klöckner.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

S tem se je Klöcknerjeva odzvala na dejstvo, da iz nemških veleblagovnic znova poročajo o velikem navalu na izdelke, kot je toaletni papir. Klöcknerjeva je v intervjuju za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung potrošnike, ki so ob misli na morebitno ponovno zapiranje države vse bolj zaskrbljeni, pozvala, naj se kopičenju izogibajo. 

Strahove državljanov je poskušala pomiriti z dejstvom, da sama pandemija ne ogroža verige preskrbe s hrano, kar se je pokazalo že ob prvem valu, ter da so morebitne motnje zgolj posledica ravnanja potrošnikov. Denimo tistih, ki garaže napolnijo s toaletnim papirjem. »Kdor koli kopiči, ne ravna samo nelogično, temveč mu manjka tudi solidarnosti. Na koncu velika količina tega blaga pristane v smeteh,« je dejala. 

O podobnem vzorcu kot ob prvem valu, ko je nenadoma bistveno poraslo povpraševanje po določenih izdelkih, sta v zadnjih dneh poročali trgovski verigi Aldi in Edeka, poroča nemška javna radiotelevizija Deutsche Welle. Državljani so fotografije praznih polic, na katerih bi morale na kupca čakati rolice toaletnega papirja, vestno objavljali tudi na družabnih omrežjih. »Če vsak kupuje tako kot običajno, se ne bomo srečevali s praznimi policami,« je poudarila ministrica.