Svet

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali okoli metrske vagine

R.T.
29. 9. 2020, 20.21
Posodobljeno: 29. 9. 2020, 20.42
Deli članek:

Policija v Richmondu, kalifornijskem mestu v neposredni bližini San Francisca, je včeraj nekoliko osvetlila bizarno dogajanje, ki se je v noči na soboto odvilo v mestnem parku. Šlo je za zborovanje »nekega kulta,« so pojasnili.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je začelo ob približno 21.30 uri, ko so prejeli prijavo, da se v parku zbirajo pripadniki političnega gibanja Antifa. Policisti so na kraju naleteli na skupino približno 50 v črno odetih protifašistov in jih pozvali, naj se razkropijo, saj sta park in pripadajoča plaža v lasti mestne občine. Protifašisti so jih uslišali, se brez incidenta skobacali na avtobus, s katerim so prispeli, in se odpeljali, je pojasnil policijski načelnik Al Walle. Do takrat vse dobro, a je nekaj ur pozneje sledila bizarnost. 

Ob približno 1.30 so policisti prejeli novo prijavo, da se v parku znova zbira neka pisana druščina. Odpravili so na kraj in v eni od zapuščenih zgradb v zalivu naleteli na 60 oseb. A ni šlo za protifašiste, temveč »zborovanje nekega kulta,« je povedal Walle. Po njegovih navedbah je druščina poslušala zvočne posnetke govoričenja o »podnebnih spremembah in materi Zemlji,« postopala in posedala pa je okoli 1,2 metra visokega modela vagine. Vse prisotne so popisali in jih pospremili iz parka. Oblasti sicer še vedno ne vedo, za kakšno skupino gre, a je po navedbah policistov, ki zadevo še preiskujejo, dobro organizirana. »Videti je bilo, da je dogodek dobro organiziran, skupina pa je pripomočke najverjetneje postavila predhodno,« pa je po poročanju lokalnih medijev pojasnil tiskovni predstavnik policije.