Čaka ga sojenje

Bo sedel zaradi negativne ocene hotela?

R.T.
29. 9. 2020, 17.16
Posodobljeno: 29. 9. 2020, 19.27
Deli članek:

V priporu je preživel dve noči, čaka ga sojenje.

Profimedia
Ena od plaž na otoku Koh Chang

Američan Wesley Barnes, ki živi in dela na Tajskem, je junija obiskal letovišče Sea View Resort na tajskem otoku Koh Chang. Potem ko sta s prijateljem v restavracijo hotela prinesla svojo steklenico alkohola, je Barnes zavrnil plačilo pristojbine za postrežbo. Posredoval je upravnik hotela, pristojbine pa mu na koncu le ni bilo treba poravnati. Barnes je novinarjem britanskega časnika zaupal, da naj bi bil upravnik pri tem agresiven.

Svoje nezadovoljstvo nad dopustovanjem v letovišču je ameriški gost izrazil na spletu. Na potovalni platformi Tripadvisor je hotel negativno ocenil in zapisal, da s tam zaposlenimi "ravnajo kot s sodobnimi sužnji". Tripadvisor je komentar zaradi kršenja pravil kasneje izbrisal. 

V letovišču so navedbe nezadovoljnega gosta zavrnili in povedali, da so z njim večkrat skušali vzpostaviti stik, neuspešno. Odločili so se za tožbo na podlagi tajskega zakona o klevetanju. Barnesa so policisti prijeli v tem mesecu. V priporu je preživel dve noči, proti plačilu varščine pa so ga izpustili.

To ni konec njegove sodne poti, čaka ga namreč sojenje, v kolikor ga spoznajo za krivega mu grozi do dve leti zapora ali globa v višini 5500 evrov.