tragičen incident

Kim se je v pismu opravičil za smrt južnokorejskega uradnika

B.K.
25. 9. 2020, 08.38
Posodobljeno: 25. 9. 2020, 08.39
Deli članek:

Smrt uradnika južnokorejske vlade, je nesrečen dogodek, ki se nikoli ne bi smel zgoditi.

Reuters
"Smrt južnokorejskega uradnika je nesrečen dogodek, ki se nikoli ne bi smel zgoditi," je v pismu južnokorejski vladi zapisal Kim Džong Un.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je opravičil za nedavno smrt južnokorejskega vladnega uradnika. Včeraj je Seul namreč obtožil severnokorejske vojake, da so na čolnu v morju prijeli njihovega uradnika z ministrstva za ribarjenje, ga večkrat ustrelili, nato pa njegovo telo polili z bencinom in zažgali.

Kim je danes zjutraj na jug poslal pismo, v katerem se je opravičil za smrt 47-letnika in dejal, da se incident nikoli ne bi smel zgoditi.

“Kim je ukazal, naj prenesejo sporočilo, da mu je žal,” je dejal južnokorejski vladni svetovalec za državno varnost Suh Hoon. Gre sicer za prvi tak incident po več kot desetih letih.

Uradnik bežal z juga na sever

Južnokorejski uslužbenec je izginil v ponedeljek, v bližini otoka Yeonpyeong. Severnokkorejski vojaki naj bi ga ustrelili, ker so sumili, da je okužen z novim koronavirusom, so sporočili z južnokorejskega obrambnega ministrstva. Ironično je, da je uradnik verjetno želel prebegniti z juga na sever, a je na meji naletel na smrtonosno obravnavo, so še dejali južnokorejski uradniki.