Velikan formule 1

Razkrito, v kakšnem stanju je Michael Schumacher

L.K.
19. 9. 2020, 17.03
Posodobljeno: 20. 9. 2020, 19.51
Deli članek:

Konkretne informacije so le našle pot v javnost.

Reuters
Med smučanjem je padel in z desnim delom glave – nosil je čelado – udaril ob skalo.

Javnost je po tisti usodni smučarski nesreči leta 2013 v francoskem Meribelu le izvedela, kaj se dogaja z najbolj slavnim voznikom formule 1 v zgodovini.

Otipljive informacije

51-letni Michael Schumacher je buden, diha, njegovo srce dobro bije. Verjetno se lahko usede, morda s pomočjo drugih celo naredi kakšen korak, a ne več kot to, je, kot poroča italijanska Gazzetta dello Sport, v dokumentarnem filmu francoskega TMC-ja dejal priznani nevrolog Erich Riederer.

Svet je tako le dobil otipljive informacije v zvezi z zdravstvenim stanjem nemškega velikana formule 1. Vse od smučarske nesreče dalje je namreč njegovo zdravljenje bilo zavito v tančico skrivnosti.

Besede nevrologa Riedererja pa dajejo upanje za okrevanje, čeprav ni zanikal, da bi lahko Schumacherjevo stanje ostalo nespremenjeno. »Mislim, da je to največ, kar zmore. Poškodbe, ki jih je utrpel, so trajne narave in ni reverzibilnega procesa, ki bi ga vrnil v prejšnje stanje. Je v nekakšnem vegetativnem stanju, kar pomeni, da je buden, a da se ne odziva.«