Prva žena proti prvi dami

Ivana Trump kritična do Melanie, Ivanki pa napoveduje svetlo prihodnost

L.K.
19. 9. 2020, 16.27
Posodobljeno: 19. 9. 2020, 18.34
Deli članek:

Ni prepričana, da prva dama Združenih držav Amerike dobro opravlja svoje delo.

Profimedia
Trumpova trenutna in Trumpova prva žena.

Ivana Trump, prva soproga ameriškega predsednika Donalda Trumpa, redko daje intervjuje. Morda so odmevni tudi zaradi tega. A v tem primeru gre nemalo zaslug kar izrečenemu.

Čeprav se je njun zakon končal leta 1992, Ivana trdi, da z bivšim možen vzdržuje redne stike. Govorita večinoma o otrocih. In čeprav poudarja, da sta zelo dobra prijatelja, ne taji, da prve dame Združenih držav Amerike Melanie Trump ne pozna dobro.

Je pa v intervjuju za revijo People dejala, da ni prepričana, ali Melania dobro opravlja delo prve dame. Da je tiha, je dejala, in da marsikam preprosto ne gre – gre na prireditve, na katere mora iti, večinoma pa ne reče ničesar.

Lepše besede je imela za hčerko Ivanko. Tej napoveduje, da bo prva predsednica Združenih držav Amerike. Vsak dan je v Beli hiši, je dejala, vsak dan je z očetom. Zato ve, kaj se dogaja, je prepričana bivša manekenka.

Največ pozornosti je sicer pritegnila njena izjava o priseljencih, ki jih je kritizirala tako zaradi oprav kot tudi zaradi obtožb o posilstvih in krajah. Ivana je prepričana, da je zanje edina pot v državo tista, ki je zakonita. In da se morajo potruditi, da postanejo del ameriške družbe.