V avstrijskih bolnišnicah je na zdravljenju skupno 349 bolnikov s covidom-19. V zadnjem dnevu sta umrla še dva bolnika, skupno pa je koronavirusna bolezen 19 terjala 765 življenj.

S 432 novimi okužbami je na prvem mestu spet Dunaj. Med drugim imajo v Zgornji Avstriji 108 novih okužb, na Tirolskem 80 in v Spodnji Avstriji 70. Najmanj so jih potrdili na avstrijskem Koroškem, pet. To je tudi edina avstrijska zvezna država z manj kot sto aktivnimi okužbami, saj jih imajo le 78.

Največ aktivnih okužb imajo na Dunaju, 4136. Iz prestolnice so v petek poročali tudi o prvi bolnišnici, ki je dosegla svoje kapacitete s koronavirusnimi bolniki. Kot poročajo avstrijski mediji, je na Dunaju trenutno v bolnišnicah 171 bolnikov, od tega 34 na intenzivni negi. Oblasti zaenkrat še niso zaskrbljene, saj imajo na voljo dovolj postelj v drugih dunajskih bolnišnicah.

Avstrijsko ministrstvo za izobraževanje je v petek še sporočilo, da je trenutno v državi 455 aktivnih primerov okužb na šolah, od tega več kot polovica na Dunaju. V zadnjih dveh tednih so okužbo v Avstriji potrdili pri 372 šolarjih, 58 učiteljih in 25 zaposlenih v upravi. Edina dežela brez okužb na šoli je avstrijska Koroška.