Odprtega gobca zijal v konje

V nemški reki iščejo domnevnega krokodila, ki straši mimoidoče in ribiče

S.R.
14. 9. 2020, 21.05
Posodobljeno: 14. 9. 2020, 22.09
Deli članek:

Če gre verjeti očividcem, se v eni od rek v nemški zvezni deželi Turingija plazi krokodil. Pristojnim službam ga doslej še ni uspelo izslediti.

Profimedia
Nahajal naj bi se v porečju reke Unstrut.

Iskalna akcija za domnevnim krokodilom v reki Unstrut traja že nekaj tednov, dogajanje pa je zdaj pritegnilo tudi pozornost nekega strokovnjaka za plazilce, ki naj bi se pridružil naporom. Krokodila naj bi v ločenih obdobjih opazile različne priče, poročajo nemški mediji, doslej pa so neuspešno končali že najmanj dve iskalni akciji.

Prvo konec avgusta, zadnjo pa prejšnjo nedeljo, ko so policija in gasilci s čolnom, opremljenim s termovizijsko kamero, prečesavali obrežje. Samo tistega dne ga je opazilo več ljudi, med njimi tudi neka konjerejka, ki ga je uzrla v bližini vasice Schönewerda približno 100 kilometrov zahodno od Leipziga. Kot je opisala, so se njeni konji nenadoma prestrašili, krokodil pa je odprtega gobca ždel na obrežju, nato pa se je splazil nazaj v reko. Opazili so ga tudi neki ribiči, ki so sveto prepričani, da je šlo za krokodila. Na območju je trenutno v veljavi prepoved plavanja in ribarjenja. Lokalne oblasti so svetovale tudi, naj ga ljudje ne poskušajo privabiti s kokošjo kot vabo, kar se je kot kaže dogajalo.

»Upamo, da bo zdaj zadevo osvetlil strokovnjak,« je danes pojasnil Heinz-Ulrich Thiele, tiskovni predstavnik okrožja Kyffhäuserkreis. Nanj so se obrnili potem ko so ga priporočali drugi strokovnjaki za plazilce iz živalskih vrtov v Leipzihu in Erfurtu.