po stiku z okuženim kardinalom

Papež pod stalnim nadzorom za koronavirus

L.K./STA
14. 9. 2020, 15.29
Posodobljeno: 14. 9. 2020, 15.31
Deli članek:

Bil je v stiku s filipinskim kardinalom, ki nima nobenih simptomov covida-19.

Profimedia
83-letni Frančišek sicer od začetka septembra znova sprejema vernike na splošni avdienci v Vatikanu, potem ko so tovrstna srečanja zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 za več mesecev prekinili.

Papež Frančišek je pod stalnim nadzorom za koronavirus, potem ko se je sešel z okuženim filipinskim kardinalom Luisom Antoniom Taglejem, so danes sporočili iz Vatikana. Katoliški mediji sicer poročajo, da so najnovejši testi za ugotavljanje protiteles za novi koronavirus pri papežu negativni.

Filipinski kardinal Luis Antonio Tagle se je s papežem srečal 29. avgusta. Po vrnitvi v Manilo so prejšnji teden pri njem potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kardinal sicer nima nobenih simptomov covida-19, je pa v samoizolaciji na Filipinih.

V Vatikanu so po potrditvi okužbe pri kardinalu previdni, je pojasnil vatikanski državni tajnik Pietro Parolin. Dodal je, da v Vatikanu v zvezi s tem niso zagnali panike, da pa stalno nadzorujejo zdravje poglavarja katoliške cerkve, ki ima 1,2 milijarde vernikov.

83-letni Frančišek sicer od začetka septembra znova sprejema vernike na splošni avdienci v Vatikanu, potem ko so tovrstna srečanja zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 za več mesecev prekinili. Prejšnji teden je na avdienci prvič nosil zaščitno masko, kar naj bi bilo tudi prvič, da so ga z masko videli v javnosti.