Demokratska stranka bo ukradla volitve, je prepričan Roger Stone, dolgoletni strateg republikanskih predsedniških kandidatov, ki je svetoval tudi aktualnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

V pogovoru za spletno stran o teorijah zarote Infowars je Stone dejal, da bi moral Trump, če izgubi volitve, razglasiti izredne razmere oziroma sprožiti akt o vstajah, ter nato svoje nove politične moči, ki jih ta instituta omogočata, uporabiti za aretacije šefa Facebooka Marka Zuckerberga, šefa Appla Tima Cooka, demokratskih politikov Billa in Hillary Clinton ter “vseh ostalih, za katere se lahko dokaže, da so bili vpleteni v nelegalna dejanja”.

Stone je predsednika pozval tudi, naj vzpostavi posebno skupino, sestavljeno iz ameriške federalne policije FBI in republikanskih uradnikov v zveznih državah, ki bi nadzorovali volitve in nemudoma vložili tožbe, če bi prišlo do nepravilnosti na voliščih. Izpostavil je predvsem zvezno državo Nevado, za katero po javnomnenjskih anketah kaže, da bi utegnila na volitvah pripasit Demokratom. “Glasovnice v Nevadi bi bilo potrebno zapleniti in odvzeti državi, saj bodo popolnoma ponarejene. Glasove iz Nevade se ne bi smelo šteti, če se lahko dokaže korupcijo.”

Donald Trump
Profimedia
Donald Trump

Ob tem je dejal še, da bi bilo potrebno novinarje aretirati zaradi “uporniških dejanj” v zvezi z volitvami.

Stone je veteran v ameriški politiki. Doslej je svetoval že republikancem Richardu Nixonu, Ronaldu Reaganu, Jacku Kempu, Bobu Doleu Georgeu Bushu mlajšemu in nazadnje Trumpu. Dolgo časa je bil tudi eden izmed vodilnih lobistov za velika ameriška podjetja, novembra lani pa je bil obsojen zaradi oviranja preiskave volilne kampanje Donalda Trumpa, laganja kongresnikom in preiskovalcem ter podkupovanja prič. V federalnem zaporu bi moral zato odsedeti 40 mesecev, a ga je predsednik Trump julija letos pomilostil.