Težave z ravnotežjem, ličenjem, pisanjem ...

Kolinda se je oglasila iz bolnišnice: »Ni šlo le za bolečine, temveč tudi za funkcionalne in motorične težave«

R.T.
12. 9. 2020, 14.50
Posodobljeno: 12. 9. 2020, 15.41
Deli članek:

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović se je javila iz zagrebške bolnišnice, kjer je prestala operacijo vratne hrbtenice.

Facebook
Kolinda Grabar-Kitarović se je javila iz zagrebške bolnišnice.

Kolinda Grabar-Kitarović, hrvaška diplomatka in nekdanja predsednica, dokler je ni na zadnjih volitvah porazil trenutni predsednik Zoran Milanović, je v petek pristala na operacijski mizi zagrebške bolnišnice KBC Rebro. Operacija na vratnih vretencih je bila nujna, saj se zaradi težav ni srečevala samo z bolečinami, temveč so te zaradi okrnjenih motoričnih sposobnosti vplivale tudi na njeno vsakdanje življenje, je v današnji objavi zapisala na Facebooku. 

»Dragi vsi, po operaciji stenoze spinalnega kanala vratne hrbtenice z mielopatijo in radikulopatijo se vam javljam iz KBC Rebro v Zagrebu. Gre za sprednjo vratno discektomijo s fuzijo in vsadki. Za njihovo skrb najprej hvala celotni zdravniški ekipi na čelu s prof.dr. Miroslavom Vukićem in osebjem nevrokirugije KBC Rebro. Hvala tudi Specialistični bolnišnici Sv. Katarina in Specialistični bolnišnici Radiochirurgia Zagreb, vsem drugim zdravstvenim ustanovam in posameznikom, ki že več let skrbijo za mojo hrbtenico ter poškodbe roke in ramena. Hvala družini, prijateljem in vsem dragim ljudem, ki so mi v teh dneh pomagali pri pripravah za okrevanje doma. Hvala vsem, ki mi pošiljate lepe želje in zame molite,« je Grabar-Kitarovićeva javnost najprej preplavila z zahvalami. 

Nato je v zapisu nadaljevala, da je bila operacija nujna in da bi se morala zanjo verjetno odločiti že prej. »Ni šlo le za bolečine, temveč tudi za funkcionalne in motorične težave, ki so začele vplivati na moje življenje. Ne samo na protakolaren del, zaradi težav v stoječem položaju, izgubo ravnotežja in podobnih stvari tudi na vsakdanje življenje. Težko se je bilo že podpisati in na splošni pisati z roko, zapeti gumbe, odpreti plastenko vode, se naličiti in nesti žlico v usta … 

Sledi daljše okrevanje, pri katerem mi bodo pomagali družina, prijatelji in vsi dobri ljudje. Vsem želim vse dobro, veliko zdravja in moči, še posebej vsem zaposlenim v hrvaškem zdravstvu, ki se po svojih najboljših močeh trudijo, da bi nas zaščitili in ozdravili, zlasti v teh nenavadnih časih,« je zaključila nekdanja predsednica.