Znanec

Priča o osumljencu za izginotje male Maddie: "Ena beseda. Kriv"

J.P.
11. 9. 2020, 10.12
Posodobljeno: 11. 9. 2020, 10.15
Deli članek:

Potreboval je skoraj 10 let, da je o tem obvestil preiskovalce. Zakaj, ni znano.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Priča, kateri se imajo preiskovalci, ki delajo na primeru izginule Madeleine McCann zahvaliti za osumljenca, pravi, da je nemški pedofil gotovo kriv.

Pisalo se je leto 2017, ko je Helge Busching britanskim preiskovalcem dal ime Christiana Bruecknerja – minevalo je 10. leto od izginotja Maddie iz portugalskega kraja Praia da Luz. Leto dni pozneje, torej 2008, naj bi Brueckner Buschingu na nekem španskem festivalu dejal, da je bil vpleten v njeno ugrabitev.

Devet let pozneje so Buschinga aretirali zaradi tihotapljenja migrantov v Grčijo. Zahteval britanske policiste, ki so mu v Atenah tudi prisluhnili. Ko so ga preiskovalci, ki delajo na primeru, povprašali, kaj si mili o Bruecknerju, naj bi odgovoril: »Ena beseda. Kriv.«

43-letni osumljenec je trenutno za zapahi zaradi droge.

Profimedia
Christian Brueckner

Pomagal naj bi tudi v drugem primeru

Busching te dni živi na Korziki. Zakaj je potreboval skoraj 10 let, preden je spregovoril, ni znano. Naj bi pa pripomogel tudi k njegovi aretaciji v zvezi s posilstvom 73-letne Američanke le lučaj iz kraja, kjer je izginila Maddie. Žrtev je preiskovalcem povedala, da je napadalec početje posnel. Busching in prijatelj Manfred Seyferth naj bi Bruecknerju ukradla kamero, ko je bil v kehi zaradi tatvine, in po videnem obvestila policiste.

Posilstvo se je zgodilo dve leti pred dekličinim izginotjem. Bruecknerja so zaradi posilstva obsodili na sedem let zapora.