Zmanjšano povpraševanje

Easyjet zmanjšuje število letov

J.P./STA
8. 9. 2020, 16.20
Posodobljeno: 8. 9. 2020, 16.21
Deli članek:

Britanski letalski prevoznik Easyjet je priznal, da zaradi zmanjšanega povpraševanja, povezanega z negotovostjo glede ukrepov vlad za zajezitev širjenja novega koronavirusa, zmanjšuje število letov.

Reuters
Fotografija je simbolična.

"Pozorno spremljamo obnašanje strank in prilagajamo letenje, da bi zagotovili usklajenost našega urnika z povpraševanjem," so sporočili.

Easyjet je načrtoval, da bo med julijem in septembrom obratoval s 40 odstotki običajnih zmogljivosti. Danes so sporočili, da bo šlo za "nekoliko manjšo" številko.

"Po uvajanju dodatnih karantenskih omejitev za sedem grških otokov in ob nadaljnji negotovosti, ki jo to prinaša za stranke, bo povpraševanje verjetno prizadeto še dlje časa in zato nižje od prvotnih pričakovanj," je navedel glavni izvršni direktor Easyjeta Johan Lundgren.

"Sedaj pričakujemo, da bomo v aktualnem četrtletju opravili nekaj manj kot 40 odstotkov prvotno načrtovanih letov," je dodal.

Podjetje s sedežem v Lutonu severno od Londona je dodalo, da ne bo objavilo finančnih ciljev za leti 2020 in 2021, saj pandemija covida-19 predstavlja preveliko negotovost.

Anglija je v ponedeljek uvedla karanteno za prihode iz dodatnih sedmih grških otokov. Oblasti se tako trudijo omejiti število vnesenih primerov okužb. Na rdečem seznamu so se med drugim znašli Kreta, Mikonos, Santorini, Zakintos in Lezbos.

Na Otoku so zaradi covida-19 zabeležili več kot 41.000 smrtnih žrtev, kar je največ v Evropi.