Izključitev Đokovića

VIDEO: Srbski mediji v iskanju zarote: Slovenec sme, Srb pa ne

G.G.
7. 9. 2020, 10.29
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 10.48
Deli članek:

V Srbiji težko prenašajo izključitev njihovega ljubljenca iz US Opna.

Reuters
Nekateri so šli celo tako daleč, da menijo, da je sodnica zaigrala težave.

Večina svetovnih medijev in teniških poznavalcev si je enotna, da je izključitev Novaka Đokovića pravilna. Stroga, a po predpisih. Še zlasti zato, ker je 33-letni Srb že dve točki pred usodno nespametno potezo na podoben način udaril po žogi, ko je bila točka že zaključena. Tudi Đoković sam je priznal napako, neprimerno potezo in se zanjo opravičil.

V Srbiji pa nekateri menijo, da se je proti njim spet zarotil ves svet. »Sodnica zaigrala za Oskarja«, »Kot da bi jo zadel naboj«, »Novak proti ATP«, so bombastični naslovi v Kurirju, skoraj vsi pa pišejo, da bi takšno potezo dopustili Federerju ali Nadalu.

Še najbolj tehten je tabloid Alo, ki Đokovićev incident primerja s potezo najboljšega slovenskega igralca tenisa Aljaža Bedeneta, na kar smo opozorili že včeraj. zapisal Bedene je na tekmi proti Medvedjevu v New Yorku tudi zamahnil po žogici, ki je zadela snemalca na tribuni. Bedene je dobil le opomin, saj je nadzornik dvoboja po pogovoru s snemalcem določil, da ne gre za resno kršitev pravilnika, zaradi česar je lahko končal dvoboj.