Opravičilo

Đokovića ni bilo na tiskovno konferenco, oglasil se je na Facebooku

G.G.
7. 9. 2020, 08.06
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 09.33
Deli članek:

Srbski teniški igralec Novak Đoković je po včerajšnji nenavadni izključitvi žalosten.

Profimedia
Novak Đoković se je opravičil za svoje dejanje.

Po izgubi prvega niza proti Špancu Carrenu Busti je zagotovo tudi iz jeze žogico udaril proti zadnjemu delu igrišča, kjer so linijski sodniki. Žogica pa je poletela previsoko in je linijsko sodnico zadela v vrat, na takšno mesto, da ji je vzelo sapo. Nadzornik tekmovanja je po posvetovanju z glavno sodnico izključil številko ena svetovnega tenisa.

Đoković se ni udeležil tiskovne konference po tekmi, je pa preveril zdravstveno stanje linijske sodnice in se ji še enkrat opravičil. »Hvala bogu, da je z njo vse v redu. Zelo mi je žal, da sem ji povzročil bolečine. Nenamerno. Vendar napačno (ravnanje),« je zapisal 33-letni Srb.

V zapisu se ni pritoževal nad izključitvijo, kot se večina srbskih medijev in njegovih najbolj zvestih privržencev. Pravi, da bo »predelal svoje razočaranje«, »to lekcijo« pa bo poskušal izkoristiti za »rast«, kot igralec in človek. Na koncu se je opravičil tudi organizatorjem in se zahvalil svoji ekipi za podporo.

Strogo, a po pravilih

Nadzornik tekmovanja je uporabil pravilo, ki igralcem prepoveduje, da bi telesno poškodovali sodnike, uradne osebe, druge igralce ali gledalce na turnirju. Namerno ali nenamerno.

Za tak primer tako ni predvidena kazen odvzema točke ali igre, sodnik lahko poseže po takojšnji diskvalifikaciji, če se tako odloči.