V Avstriji je največ okuženih na Dunaju, jasno, saj je daleč največje mesto. V bolnišnicah se zdravi 119 oseb, 25 jih potrebuje intenzivno terapijo.

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je naraščanje števila okužb označil za zaskrbljujoče. "Opažamo, da imamo zaradi turistov, ki se vračajo, ter zabav vseh vrst manjše in večje izbruhe po vseh nemških deželah," je dejal za radio Deutschlandfunk ter pozval državljane, naj bodo "zelo, zelo previdni".

Danes so se sicer v šolske klopi vrnili učenci v Severnem Porenju-Vestfaliji, deželi z največ prebivalci. Tam morajo učenci tudi med poukom nositi zaščitne maske, medtem ko so se nekatere dežele, kjer se je pouk že začel, odločile za manj stroge ukrepe. Kot prva od 16 nemških zveznih dežel je počitnice 3. avgusta končala Mecklenburg-Predpomorjanska. Tam so za zmanjšanje možnosti širjenja okužbe razrede razdelili v več skupin, ki se med sabo ne smejo družiti. Na hodnikih šol so obvezne maske, razrede morajo redno prezračevati, učenci pa se ne smejo objemati in morajo redno umivati roke.