Ameriški predsednik Donald Trump je bil evakuiran, ko je v ponedeljek, med redno novinarsko konferenco o novem koronavirusu izpred Bele hiše bilo zaslišati strele, poročajo tuji mediji. Agenti tajne službe so Trumpa obstopili med njegovim uvodnim nagovorom in ga obvestili, da mora zapustiti sobo za novinarje. Tudi novinarji so sobo zapustili in se umaknili v notranjost predsednikove stavbe. Do streljanja naj bi prišlo v sklopu protestov, ki so potekali pred Belo hišo.

Donald Trump, Streljanje pred Belo Hišo
Reuters
Trumpa so agenti obvestili, da mora nemudoma zapustiti sobo za novinarje, saj da je pred Belo hišo prišlo do streljanja.

Podrobnosti incidenta še niso znane, je pa Trump dejal, da ga je tajna služba napotila v Ovalno pisarno, oboroženo osebo, ki naj bi streljala pa so ustrelili. Osumljenec je bil prepeljan v bližnjo bolnišnico, po navedbah gasilcev pa naj bi utrpel hude poškodbe. "Pred Belo hišo je bilo streljanje, a je vse pod nadzorom. Ne vem v kakšnem stanju je oseba, a zdi se, da so jo pripadniki tajne službe ustrelili. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je kasneje novinarjem povedal Trump in ob tem pohvalil "zelo močno" novo ograjo okoli Bele hiše.

Streljanje pred Belo Hišo
Reuters
Aretacija.

Motiv za streljanje še ni znan, prav tako ne identiteta osumljenca.

Streljanje pred Belo Hišo
Profimedia
Streljanje pred Belo hišo.