Boj proti virusu

Število okužb znova raste, zato bodo omejili obratovalni čas barov in restavracij

S.R./STA
10. 8. 2020, 18.47
Posodobljeno: 10. 8. 2020, 18.50
Deli članek:

Številni bari in restavracije v Grčiji, vključno s tistimi na nekaterih turistično najbolj obleganih destinacijah, po novem ne bodo smeli obratovati med polnočjo in sedmo uro zjutraj.

Profimedia
V Grčiji znova beležijo porast števila okužb z novim koronavirusom.

Najnovejši ukrep grških oblasti spada v okvir prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki vključujejo tudi nove omejitve ob vstopu v državo. 

Na seznamu območij, na katerih bodo gostinski lokalni ponoči zaprti, so med drugim priljubljeni otoki Mikonos, Santorini, Krf, Rodos in Kreta, je v televizijskem nagovoru danes povedala tiskovna predstavnica vlade Aristotelija Peloni. Omejitve bodo v veljavi od torka od 23. avgusta, je pojasnila.

Negativen test

Poleg tega bodo morali po novem vse potniki na letih iz Belgije, Češke, Nizozemske, Španije in Švedske, ki bodo v Grčijo prispeli od 17. avgusta, imeti s seboj v predhodnih 72 urah opravljen negativen test na koronavirus. 

Enako bo veljalo za vse, ki bodo želeli v državo vstopiti na kopenskih mejnih prehodih. Že od 16. avgusta bo lahko ob tem dnevno v Grčijo vstopilo le 750 ljudi iz Albanije, je napovedala Pelonijeva. 

Vlada nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa sprejema zaradi vnovičnega porasta števila okužb. Zdravstvene oblasti so v nedeljo poročale o 203 novih primerih, kar je največ od začetka epidemije v državi.