Strožje

V tej evropski prestolnici maske odslej na določenih mestih obvezne tudi na prostem

S.R.
8. 8. 2020, 18.47
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 18.52
Deli članek:

Oblasti v francoski prestolnici so zaradi znatnega povečanja števila novih primerov okužbe uvedle obvezno nošenje obrazne maske na najbolj prometnih območjih.

Profimedia
Območja, kjer bodo obvezne, bodo določali glede na oceno tveganja.

Ukrep, ki so ga danes sprejele mestne oblasti v Parizu, bo v veljavo stopil v ponedeljek, veljal pa bo za vse osebe, starejše od enajst let, poroča tiskovna agencija Reuters. »Vse kaže, da se je virus od sredine julija začel znova hitreje širiti,« so navedli v današnji izjavi za javnost. Z 2,4 odstotka je delež pozitivnih testov na širšem območju Pariza precej višji od nacionalnega povprečja, ki znaša 1,6 odstotka. 

Območja, kjer bodo obrazne maske obvezne, bodo določali ločeno, tveganje za prenos okužbe pa bodo redno ocenjevali. Kot še poroča Reuters, bodo ukrep uvedli tudi v nekaterih gosteje poseljenih in revnejših četrtih v predmestju Pariza. 

Francija je sicer 21. julija uvedla ukrep obveznega nošenja obrazne maske v zaprtih javnih prostorih, kot so trgovine in banke. Obvezno nošenje maske, ki velja tudi na nekaterih območjih na prostem, pa so doslej uvedli v več francoskih mestih, vključno s Toulousom, Lillom in Biarritzem.