Večina na novo okuženih je v vukovarsko-sremski županiji, kjer so v preteklih 24 urah okužbo potrdili pri 24 ljudeh, je objavil tamkajšnji štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem je bilo od začetka avgusta potrjenih 286 novih okužb. O najvišjem dnevnem številu novih okužb so ta mesec poročali 1. avgusta, ko so potrdili 86 primerov, o najnižjem pa v torek, ko so prijavili 24 novih primerov.

Poleg 24 primerov v županiji na skrajnem vzhodu Hrvaške je bilo v preteklih 24 urah tudi 11 novih okužb na območju Zagreba. V istrski županiji so okužbo potrdili pri italijanskem državljanu, ki se bo napotil na zdravljenje domov. Prav tako so en nov primer zabeležili v zadrski županiji. Iz večine hrvaških županij danes niso poročali o novih primerih.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Na Hrvaškem je danes 561 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 110 ljudi, med njimi jih je sedem priključenih na ventilatorje, je še objavil nacionalni štab civilne zaščite v svojem rednem dnevnem epidemiološkem sporočilu za javnost.

Kot so dodali, so od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, potrdili skupno 5404 okužb. Medtem je okrevalo 4688 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 155 ljudi. Doslej so testirali nekaj več kot 125.300 ljudi, v minulih 24 urah 934.