Nekateri potujejo

Zaradi uvedbe karantene gneča na letališčih

C.E.
26. 7. 2020, 18.57
Posodobljeno: 26. 7. 2020, 19.02
Deli članek:

Britanska vlada se je iznenada odločila za uvedbo 14-dnevne karantene za potnike iz Španije. Britanci se bodo zdaj ob vrnitvi v domovino drenjali na letališčih.

Profimedia
Britanski turisti so navalili na letališče v Malagi.

Odločitev konservativne Johnsonove vlade je povzročila ogorčenje med turisti, zelo kritični pa so tudi opozicijski laburisti in letalske družbe. Britanci so v začetku julija dovolili »normalne«, brezkarantenske ob vrnitvi, odhode v Španijo, zaradi porasta okužb v posameznih delih Španije, pa so spet spremenili odločitev.

Špansko zunanje ministrstvo je v odzivu na odločitev Londona sporočilo, da je Španija varna za obiskovalce ter da so izbruhi covida-19 izolirani in pod nadzorom.

Profimedia
Podobno je na Gran Canarii.

Ker britanski turisti zdaj nimajo dovolj časa za vrnitev, se že gnetejo na letališčih in povzročajo gnečo, v kateri so bistveno bolj ogroženi za okužbo z virusom. Poleg tega se nekateri spomnijo, kako so bile junija oblegane plaže na jugu Anglije. Med njimi je tudi 48-letna Rachel Gillespie, ki bo kljub karanteni z avtom odpotovala na jug Španije. S partnerjem in hčerama bodo nastanjeni v prostornem apartmaju. »Ne ignoriram morebitne nevarnosti, ampak stanovali bomo v hiši, precej na samem, imamo avto, z možem pa lahko ob vrnitvi delava od doma,« je razložila Rachel za BBC in dodala, da močno dvomi, da je v turistično natrpanih britanskih krajih bolj varno.